Abu Dhabi Reistips: waar te gaan, wat te zien en meer! (2024)

Reisgids Abu Dhabi

Droom je van een luxueus uitje naar het Midden-Oosten? Zoek niet verder dan de reisgids van Abu Dhabi, uw ultieme bron voor het ontdekken van de weelderige hoofdstad van de VAE. Met zijn verbluffende architectuur, ongerepte stranden en attracties van wereldklasse is Abu Dhabi een echt pareltje van de Golfregio. De gids biedt insidertips over de beste plekken om te verblijven, dineren en verkennen, zodat u een onvergetelijke ervaring zult hebben. Mis de kans niet om de Sjeik Zayed-moskee te bewonderen, te genieten van de winkelstraten van de stad of een spannend woestijnavontuur aan te gaan. Abu Dhabi Travel Guide heeft u gedekt met praktische informatie en een boeiend verhaal waardoor u vandaag nog uw reis wilt boeken. Maak je klaar om jezelf onder te dompelen in de glamour en extravagantie van deze betoverende bestemming.

Plaatsen om te bezoeken in Abu Dhabi

Abu Dhabi Reistips: waar te gaan, wat te zien en meer! (1)

Ferrari-wereld

Volgens de reisgids van Abu Dhabi is Ferrari-wereld een van de beste plekken om te bezoeken in de Emiraten. Gelegen op Yas-eiland, is het 's werelds grootste overdekte themapark en biedt spannende attracties zoals Formula Rossa, de snelste achtbaan ter wereld, en Flying Aces, met' s werelds steilste achtbaanlus. Bezoekers kunnen ook de Ferrari-thema-attracties, tentoonstellingen en winkels van het park verkennen, waardoor het een must-visit bestemming is voor zowel autoliefhebbers als sensatiezoekers.

Boek nu

Abu Dhabi Reistips: waar te gaan, wat te zien en meer! (2)

Warner Bros. Abu Dhabi

Warner Bros. Wereld Abu Dhabi is een populair overdekt pretpark en een van de beste plaatsen om te bezoeken in Abu Dhabi. Het park ligt op Yas-eiland en biedt thema-attracties, attracties en shows gebaseerd op populaire Warner Bros.-personages, waaronder Batman, Superman en Bugs Bunny. Bezoekers kunnen genieten van spannende achtbanen, interactieve ervaringen en live-entertainment, waardoor het een leuke bestemming is voor families en vrienden. Het park biedt ook een scala aan eet- en winkelmogelijkheden, waardoor het een must-visit attractie is voor alle leeftijden.

Boek nu

Abu Dhabi Reistips: waar te gaan, wat te zien en meer! (3)

Yas Waterwereld

Als je op zoek bent naar de beste plaatsen om te bezoeken in Abu Dhabi, ga dan naar Yas Waterwereld, een populair waterpark in de regio. Gelegen op Yas-eiland, beschikt het park over meer dan 40 attracties, glijbanen en attracties, waaronder 's werelds eerste en grootste hydromagnetische tornado-waterglijbaan. Bezoekers kunnen ook genieten van de themagebieden van het park, waaronder Pearl Bay, Al Raha River en Dawwama, met een 20 meter hoge trechterrit. Yas Waterwereld biedt ook een scala aan eet- en winkelmogelijkheden, waardoor het een perfecte bestemming is voor families en vrienden om plezier te hebben en te ontspannen.

Boek nu

Abu Dhabi Reistips: waar te gaan, wat te zien en meer! (4)

Louvre museum

Gerangschikt onder de topattracties voor kunstliefhebbers in Abu Dhabi is het Louvre. Het museum, gelegen op het eiland Saadiyat, toont een uitgebreide collectie kunstwerken en artefacten van over de hele wereld, waaronder schilderijen, sculpturen en manuscripten. Bezoekers kunnen de permanente collectie van het museum verkennen, evenals tijdelijke tentoonstellingen met werken van gerenommeerde kunstenaars. Het museum biedt ook rondleidingen, workshops en educatieve programma's voor bezoekers van alle leeftijden. Met zijn verbluffende architectuur en indrukwekkende collectie is het Louvre Abu Dhabi een cultureel juweeltje in het hart van de stad.

Boek nu

Abu Dhabi Reistips: waar te gaan, wat te zien en meer! (5)

Sjeik Zayed-moskee

Volgens de reisgids van Abu Dhabi is de Sheikh Zayed-moskee een bezienswaardigheid die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie hier. De prachtige moskee, gelegen in het hart van de stad, biedt plaats aan maximaal 41.000 gelovigen en is een van de grootste moskeeën ter wereld. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de ingewikkelde architectuur van de moskee, waaronder de 82 koepels, vier minaretten en meer dan 1000 kolommen versierd met prachtige bloemmotieven. De moskee beschikt ook over 's werelds grootste handgeknoopte tapijt en kroonluchters versierd met miljoenen Swarovski-kristallen.

Abu Dhabi Reistips: waar te gaan, wat te zien en meer! (6)

Yas-eiland

Yas-eiland is een populaire entertainmentbestemming in Abu Dhabi en biedt bezoekers een verscheidenheid aan attracties en ervaringen. Gelegen voor de kust van de stad, beschikt het eiland over themaparken van wereldklasse, zoals Ferrari-wereld en Yas Waterwereld, evenals het Yas Marina-circuit, waar de Grand Prix van Abu Dhabi wordt gehouden. Bezoekers kunnen ook de prachtige stranden van het eiland verkennen, dineren in de vele restaurants en cafés, of winkelen in de Yas Mall. U vindt hier ook een breed scala aan spannende activiteiten en amusem*ntsmogelijkheden.

Dingen om te doen in Abu Dhabi

Abu Dhabi Reistips: waar te gaan, wat te zien en meer! (7)

Bezoek het Emiraten paleis

Breng als onderdeel van uw reisgids voor Abu Dhabi een bezoek aan het prachtige Emiraten paleis. Het iconische hotel, gelegen aan de oevers van de Arabische Golf, heeft een indrukwekkende architectuur en weelderige interieurs, waaronder vergulde kroonluchters en luxe meubels. Bezoekers kunnen een rondleiding door het paleis maken en de uitgestrekte tuinen, fonteinen en zwembaden verkennen. U kunt genieten van verschillende eetgelegenheden, waaronder restaurants die lokale en internationale gerechten serveren, waardoor het een perfecte bestemming is voor een onvergetelijke eetervaring.

Abu Dhabi Reistips: waar te gaan, wat te zien en meer! (8)

Geniet van een Woestijn Safari

Een van de meest avontuurlijke dingen om te doen in Abu Dhabi is om hier te genieten van een Woestijn Safari . Bezoekers kunnen de spanning ervaren van het rijden in een 4x4-voertuig door de woestijnduinen, genieten van kameelritten en getuige zijn van prachtige zonsondergangen aan de horizon. De safari omvat ook een traditioneel diner in Arabische stijl in een op bedoeïenen geïnspireerd kamp, met live entertainment, waaronder buikdansvoorstellingen en henna-tatoeages. Sommige tours bieden ook activiteiten zoals sandboarden, quadrijden en valkerijshows.

Boek nu

Abu Dhabi Reistips: waar te gaan, wat te zien en meer! (9)

Bezoek Erfgoed dorp

Als je op zoek bent naar dingen om te doen in Abu Dhabi, zorg er dan voor dat je naar Het Erfgoeddorp gaat om een glimp op te vangen van het culturele en historische erfgoed van de regio. Het dorp, gelegen in het hart van de stad, biedt een kijkje in het traditionele Emirati-leven, met uitstallingen van bedoeïenententen, historische gebouwen en handwerk. Bezoekers kunnen de traditionele souk verkennen, ambachtslieden aan het werk zien en meer te weten komen over de parelduikindustrie in de regio. Het dorp organiseert ook het hele jaar door culturele evenementen en festivals, die het rijke erfgoed van het land onder de aandacht brengen.

Abu Dhabi Reistips: waar te gaan, wat te zien en meer! (10)

Ervaar het spannende parachutespringen in Abu Dhabi

Parachutespringen is een opwindende ervaring en een van de topattracties in Abu Dhabi. Bezoekers kunnen de spanning ervaren van een vrije val vanaf een hoogte tot 4.000 voet en genieten van een adembenemend uitzicht over de stad en de Arabische Golf. De tandem-skydive-ervaring omvat een vlucht van 20 minuten en maximaal een minuut vrije val, gevolgd door een rustige parachute-afdaling. Met ervaren instructeurs en ultramoderne apparatuur is parachutespringen in Abu Dhabi een veilig en onvergetelijk avontuur.

Abu Dhabi Reistips: waar te gaan, wat te zien en meer! (11)

Geniet van een diner op de dhow-cruise in Yas Marina

Voor een meer ontspannende ervaring in Abu Dhabi kunt u genieten van een diner op een dhow-cruise in de Yas Marina. Bezoekers kunnen genieten van een mooie cruise langs de Yas Marina terwijl ze genieten van een heerlijk diner onder de sterrenhemel. De Dhow-cruise biedt een unieke manier om de skyline van de stad te zien en te genieten van het uitzicht op de waterkant. Met Live muziek en een serene sfeer is deze ervaring perfect voor koppels of gezinnen die op zoek zijn naar een romantisch en ontspannen avondje uit.

Abu Dhabi Reistips: waar te gaan, wat te zien en meer! (12)

Ervaar mangrovekajakken

Een van de meest unieke en ongebruikelijke, maar opwindende dingen om te doen in Abu Dhabi is mangrovekajakken. Tijdens de activiteit kunnen bezoekers het weelderige groen van de mangroven verkennen, waar een verscheidenheid aan vogelsoorten en zeeleven leven. De kajakervaring biedt een unieke manier om de natuurlijke schoonheid van de regio te zien en is geschikt voor alle niveaus. Bezoekers kunnen ervoor kiezen om de mangroven te verkennen tijdens een rondleiding of een kajak huren en zelf op verkenning gaan.

Veelgestelde vragen over Abu Dhabi

Abu Dhabi Reistips: waar te gaan, wat te zien en meer! (2024)

FAQs

Abu Dhabi Reistips: waar te gaan, wat te zien en meer!? ›

In Dubai is vrijwel alles modern en nieuw, omdat de stad pas recent in opkomst is. Abu Dhabi is een stuk ouder en heeft een langere geschiedenis. Hierdoor vind je hier meer oude gebouwen, moskeeën en andere historische bezienswaardigheden. Welke van de twee steden leuker is, is dus vooral een persoonlijke keuze.

Wat is mooier Dubai of Abu Dhabi? ›

In Dubai is vrijwel alles modern en nieuw, omdat de stad pas recent in opkomst is. Abu Dhabi is een stuk ouder en heeft een langere geschiedenis. Hierdoor vind je hier meer oude gebouwen, moskeeën en andere historische bezienswaardigheden. Welke van de twee steden leuker is, is dus vooral een persoonlijke keuze.

Wat kost een taxi van Abu Dhabi naar Dubai? ›

De kosten voor een enkele reis met de taxi naar Dubai met 4 personen bedragen zo rond de 50 a 60 euro, de prijs op de terugweg van Dubai naar Abu Dhabi ligt iets hoger omdat Abu Dhabi lagere tarieven hanteert ten opzichte van Dubai.

Wat moet je echt gedaan hebben in Dubai? ›

De beste attracties in Dubai
  1. Fonteinen van Dubai. 75.758. Fonteinen. ...
  2. Burj Khalifa. 76.881. ...
  3. The Dubai Mall. 31.302. ...
  4. Aquaventure Waterpark. 19.645. ...
  5. Toren van de Arabieren (Burj Al Arab) 12.600. ...
  6. AURA SKYPOOL. 1.977. ...
  7. Dubai Miracle Garden. 7.866. ...
  8. Mall of the Emirates. 5.426.

Hoeveel dagen in Abu Dhabi? ›

De mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam en openbaar vervoer en het gebruik van taxi's is goed geregeld waardoor ik me ook erg veilig voelde. In drie dagen tijd kun je de belangrijkste highlights van Abu Dhabi zien. Wil je langer blijven dan zou ik aanraden om je bezoek te combineren met een paar dagen in Dubai.

Kun je alcohol drinken in Abu Dhabi? ›

Hoewel de Verenigde Arabische Emiraten een islamitisch land is, kun je als toerist wel alcohol drinken in Abu Dhabi. Dit emiraat behoort net als Dubai tot de meer liberale emiraten. Drinken in het openbaar, openbare dronkenschap en ieder spoor van alcohol achter het stuur zijn verboden.

Wat eten ze in Abu Dhabi? ›

Van romige labneh tot onweerstaanbare Umm Ali, zijn dit de lokale favorieten die u geproefd moet hebben.
  • Hummus. add To Favorites. ...
  • Labneh. add To Favorites. ...
  • Manakish. add To Favorites. ...
  • Tabbouleh. add To Favorites. ...
  • Fattoush. add To Favorites. ...
  • Falafel. add To Favorites. ...
  • Shish tawook. add To Favorites. ...
  • Shoarma. add To Favorites.
Jul 6, 2023

Heb je visum nodig voor Abu Dhabi? ›

Als je beschikt over een Nederlands paspoort, of Belgisch paspoort, dan is het niet nodig om een visum aan te vragen om Dubai, Abu Dhabi of een ander emiraat in de Verenigde Emiraten binnen te reizen. Het visum is na de datum van uitgifte 6 maanden geldig voor een verblijfsduur van 90 dagen in totaal.

Wat is het verschil tussen Dubai en Abu Dhabi grap? ›

What's the difference between Dubai and Abu Dhabi? People in Dubai don't like 'The Flintstones', but people in Abu Dhabi Dooo.

Wat mag je niet missen in Dubai? ›

5 dingen die je niet mag missen in Dubai
  • Bezoek Burj Khalifa.
  • Maak een woestijnsafari.
  • Neem een kijkje in de oude stad.
  • Ga naar Palm Jumeirah.
  • Shoppen in Dubai Mall en Mall of the Emirates.

Wat is de mooiste plek in Dubai? ›

De Burj Al Arab is zeker één van de must sees in Dubai, zowel van dichtbij als veraf. Wil je de Burj Al Arab bewonderen vanaf het mooie strand in het Dubai? De omgeving van de Burj Al Arab is ook erg leuk om doorheen te lopen! Wanneer je in de avond hierheen gaat dan zie je hoe mooi de Burj Al Arab verlicht is.

Hoeveel cash mee naar Dubai? ›

Van bedragen tot en met € 9.999,99 per persoon hoeft u geen aangifte te doen. Het is niet belangrijk of u: dit bedrag in euro's of in andere valuta meeneemt.

Heb ik PCR nodig voor Dubai? ›

Algemene corona-maatregelen

Het is aanbevolen om na 24 uur een tweede test te doen. Op de zesde dag kunt u uw verblijfplaats weer verlaten. Let op: in deze situatie zijn alleen PCR-tests toegestaan.

Heb je Corona test nodig voor Dubai? ›

U moet een COVID‑19 PCR‑test laten afnemen voordat u reist naar of overstapt in Dubai. Kinderen onder de 12 jaar oud en passagiers met een milde tot zware beperking hoeven de test niet te ondergaan om te reizen naar of over te stappen in Dubai.

Kan je alcohol drinken in Abu Dhabi? ›

Hoewel de Verenigde Arabische Emiraten een islamitisch land is, kun je als toerist wel alcohol drinken in Abu Dhabi. Dit emiraat behoort net als Dubai tot de meer liberale emiraten. Drinken in het openbaar, openbare dronkenschap en ieder spoor van alcohol achter het stuur zijn verboden.

Is Dubai en Abu Dhabi hetzelfde? ›

Abu Dhabi, ook wel Aboe Dhabi (Arabisch: أبو ظبي) is de hoofdstad van het emiraat Abu Dhabi en van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Abu Dhabi ligt aan de Perzische Golf en is niet de grootste stad van de VAE, want dit is de noordelijker gelegen stad Dubai.

Waar moet je op letten als je naar Dubai gaat? ›

Reischecklist Verenigde Arabische Emiraten
  • U heeft een geldig paspoort nodig als u naar de Verenigde Arabische Emiraten reist waarmee u zich kunt identificeren.
  • Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated:

Views: 5730

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.