Hvad koster det at leve i Spanien? - Leveomkostninger i Spanien 2023 (2023)

Et spørgsmål som jeg ofte får fra venner og familie i Danmark er : Hvad koster det at leve i Spanien? Noget, der ikke er helt så simpelt at svare på, da det kommer an på mange ting. Først og fremmest om man ejer sit eget hus eller lejlighed. Om man bor i Madrid, i en anden storby, ved stranden eller i en lille landsby i midten af ingenting. Selvfølgelig kommer det også an på ens eget forbrug som enlig eller familie. Desuden også hvor meget man bruger på at handle ind og hvor mange penge man bruger på for eksempel at spise ude i Spanien.

Vi er alle forskellige, når det kommer til udgifter, forbrug og hvad vi ønsker at bruge penge på. Nogle mennesker er okay med at leve af det billigste af det billige. Andre kan godt lidt at bruge penge på for eksempel sortfodsskinke, spansk chorizo andre lækkerier og oplevelser, der ikke nødvendigivis er billige.

Dette indlæg kommer til at blive lidt mere personligt, da jeg har tænkt mig at dele ud af informationer i forhold til mine leveomkostninger i Spanien. Jeg synes selv at jeg har et gennemsnitligt forbrug i forhold til den løn jeg får udbetalt fra min spanske arbejdsplads. Jeg har også tænke mig at vise det budget frem som jeg deler sammen med min kæreste. Det vil altså sige, at vi begge klarer os for det budget jeg viser frem.

Table of Contents

Lønnen i Spanien

Det første man skal huske på, når man begynder at kigge på madpriser, husleje og så videre, er at hvis man er ansat på spanske vilkår, så tjener man typisk ikke meget mere end mellem 1000-1500 euro om måneden.

Da jeg blev spurgt af nogle i Danmark “Hvad koster det at leve i Spanien”, så var de ret forundrede over, at man kunne leve for så lidt om måneden. I Danmark ville man nærmest ikke kunne betale husleje for det beløb, medmindre at man lever i et billigt område. I Spanien er det dog en anden historie. Jeg fik forklaret at man altså sagtens kan leje både en lejlighed, betale faste udgifter, spise godt og stadig have lidt tilbage på kontoen i slutningen af måneden.

Hvad koster en lejlighed i Spanien

Det næste, der skal med i overvejelserne er også, om du flytter alene afsted til Spanien og din alder. Ville du have noget imod at dele lejlighed med andre mennesker? I så fald kan huslejen være rigtig billig og ligger på 2-400 euro om måneden. Dette er dog typisk noget som studerende og de yngre mennesker nyder godt af, da der vil være flere penge til sjov og spas om måneden. Desuden er det også lidt nemmere, da man ikke skal hen og rode med at få sat sit navn på lejekontrakten for en lejlighed, man skal ej heller ikke have tilmeldt sig lys vand og varme.

Husk at i Spanien er langt de fleste værelser og lejligheder møbleret. Det vil sige at du skal ikke tænke på at møblere din nye bolig til at starte med. Derfor er det klart noget jeg vil anbefale til dem, der flytter til Spanien for første gang, for at prøve det ud. Når der er gået et års tid eller mere, kan man altid kigge sig om, efter en lejlighed.

Ønsker du at finde din egen lejlighed, så stiger udgifterne selvfølgelig også. Her skal du huske at der generelt skal betales en husleje på 500-800 euro om måneden, hvis du ønsker noget, der ligger i et ordentligt område, og som er fuld møbleret. Her kan du læse mere om at finde et sted at bo i Spanien

Hvad er gennemsnitslønnen i Spanien?

Det er vidst ikke nogen hemmelighed, at de spanske lønninger ligger langt fra de danske. Selvfølgelig varierer lønnen afhængig af ens erhverv, baggrund og uddannelse, men der er stadig lang vej op til de danske lønninger. Dog er der også ret stor forskel på de respektive priser i de to lande og selvfølgelig er det billigere at bo i spanien, end det er at bo i Danmark.

Så hvad er gennemsnitslønnen i Spanien?

Hvad koster det at leve i Spanien? - Leveomkostninger i Spanien 2023 (1)

INE – Statistik over løn i Spanien

Ifølge INE, der er Spaniens nationale institut for statistik, var en gennemsnitlig årsløn i 2019 for mænd 29.501,75 euro mens den lå på 26.939,88 euro for kvinder. Det giver altså en bruttoløn på lidt over 2000 euro, hvad enten du er mand eller kvinde. Efterfølgende skal der så betales skat, sygeforsikring og så videre. I sidste ende giver det en løn udbetalt på 15-1700 euro om måneden. Det svarer til omkring 12500 kroner udbetalt i danske kroner. Dette skal umiddelbart ses som en god løn i Spanien, hvor der er mange som står tilbage med så lidt som 1000-1100 euro om måneden.

Havde det været i Danmark, ville man skulle leve meget skrabet. Faktisk er jeg ikke engang sikker på, om man får så lidt i dagpenge? Umiddelbart kunne jeg forestille mig at satsen ligger en smule højere. Men uanset hvad, ville man ikke kunne leve et særlig sjovt liv i Danmark.

I Spanien kan man dog komme langt, for en løn på 1500 euro. Det er både muligt at leje en lejlighed, spise ude flere gange om måneden og få købt de ting som man nu har brug for.

Min løn i Spanien

Selv har jeg en løn, der ligger mellem 15-1700 euro om måneden og har aldrig rigtigt manglet noget.. Det er klart, at hvis man gerne vil købe større eller lidt dyrere ting skal der spares lidt op fra måned til måned. Det samme gælder også opsparing. Jeg kommer aldrig til at kunne lægge flere 100 euro til side om måneden. I Danmark var det lidt nemmere at spare op, da jeg generelt havde flere penge udbetalt om måneden. Dog levede jeg ikke et ligeså spændende liv, hvor jeg tog på restaurant når jeg havde lyst, osv. Der er altså både positive og negative ting ved lønnen i henholdsvis Danmark og Spanien.

Jeg vil også pointere at der er mange som har en meget lavere løn end mig selv, der får det til at løbe rundt uden problemer. Derfor synes jeg heller ikke at man bør beklage sig så meget, da det er en god løn, i forhold til hvad mange andre får. Dog kunne det sagtens være bedre, men det kommer nok med tiden. Hvad koster det at leve i Spanien:

Eksempel på budget i Spanien 2022

Uanset om i har flere penge månedligt eller måske lidt færre, er det en god ting at budgettere, når i flytter til Spanien, da priserne jo er noget anderledes, end det i sikkert er vant til fra Danmark. Når i så har gjort det, spørger i sikkert stadig, hvad det koster at leve i Spanien. Her kan i læse lidt om mit budget i Spanien:

Husleje i Zaragoza

Jeg betaler 550 euro om måneden i husleje for en studio lejlighed på 8 sal, der har 2 terrasser. Jeg var heldig at finde denne lejlighed omkring februar 2021, i en tid hvor der nærmest ikke var til at opstøve en lejlighed i Zaragoza. Det bedste ved det hele var, at selve lejligheden var nyistandsat og at den lå i et rigtig godt område. De andre lejligheder som jeg var ude og se til samme pris, lignede alle noget fra 1960’erne, med gamle møbler og grim indretning.

Internet i Spanien

Jeg betaler 20 euro om måneden for 1gbps internet hos Digimobil. Det er per marts 2022 det billigste internet som du kan opstøve i Spanien. De har for ikke så længe siden opgraderet min hastighed fra 300 mbs til 1 gbs og samtidig satte de prisen ned fra 25 euro til 20 euro. Desuden har de en meget kort bindingsperiode, så man altid kan opsige det hvis man ikke er tilfreds med det.

Mobilabonnement i Spanien

Digimobil tilbyder også mobilabonnement. Jeg skal ikke kunne sige, om de er de billigste udbydere i Spanien, men jeg kan kun sige at jeg også er tilfreds med den del af deres services. Jeg betaler 5 euro om måneden for 10 gb internet og ubegrænsede opkald og SMS’er.

Vandregning i Spanien

Vand er en mangelvare i Spanien, på grund af det varme klima og mangel på nedbør. Det gør at priserne varierer meget. Jeg plejer dog at få en vandregning per kvartal på omkring 40 euro. Det er for 2 mennesker. Jeg synes ikke at det er så voldsomt dyrt, når man tænker på, hvor meget vand der går til i en normal hverdag.

Lys og el i Spanien

Elpriserne i Spanien er i det sidste år gået amok. De er stort set kun steget og steget. Det har gjort at regningen også er steget. Vores strømregning lød i februar 2022 på 26 euro om måneden. Vi plejer at bruge mest el i de timer, hvor prisen er billigst. På tarifaluzhoy kan du se kwh-prisen på strøm i Spanien for hver time i døgnet. Der er også apps som vi gør brug af, for at spare så meget som muligt. Det skal så siges at jeg arbejder hjemmefra 3 dage om ugen, og generelt laver vi mad hjemme de fleste af ugens dage. Lidt strøm går der til.

Forsikring i Spanien

I forhold til forsikringer, så har jeg ikke tegnet særlig meget endnu selvom jeg egentlig burde. Den eneste forsikring jeg har, er en privat sundhedsforsikring gennem arbejdet. Den koster mig omkring 14 euro om måneden. Hvis du skal ud og tegne din egen, vil den nok ligge på omkring 50 euro månedligt. Jeg ville nok kigge mig om efter en indboforsikring også og det som i nu skal bruge.

Transport (bus/letbane)

Priser på transport varierer meget og kommer an på den by som du bor i. Jeg har regnet ud at vi bruger omkring 25 euro om måneden på offentligt transport. Før i tiden da jeg skulle møde på job hver dag, kostede det mig omkring 60 euro om måneden for en månedsbillet. Det er dog blevet skåret ned, på grund af hjemmearbejde 3 dage om ugen.

Jeg ved desværre ikke noget om priser på biler og forsikring heraf, da jeg hverken af kørekort eller haft brug for en bil.

Restaurantbesøg og oplevelser i Spanien

Denne post ligger på omkring 150 euro om måneden. Det kan dog sagtens variere fra måned til måned afhængig af om man kan lide at bruge penge på oplevelser og restaurantbesøg. Vi spiser som udgangspunkt ude minimum en gang om ugen, da vi elsker at prøve nye restauranter og fordi vi sætter pris på et lækkert restaurantbesøg.

Mit samlede budget ser således ud:

 • Husleje i Zaragoza : 550 euro
 • Internet : 20 euro
 • Mobilabonnement : 5 euro
 • Vand : 40 euro
 • Lys og el : 26 euro
 • Forsikring : 14 euro
 • Transport(bus/letbane) : 25 euro
 • Restaurantbesøg/oplevelser : 150 euro

Mad er desværre svært for mig at give et rigtigt overblik over, da jeg spiser meget billigt på arbejdet et par dage om ugen. Et slag på tasken er at jeg bruger mellem 150/200 euro om måneden sammen med min kæreste. Det er dog muligt at leve meget billigere, hvis man ikke har brug for at spise så mange grøntsager eller kød dagligt.

Hvis det er første gang du eller i flytter til Spanien, så vil jeg klart anbefale jer at sætte jer så billigt som muligt, i forhold til budget. Der kan komme uventede udgifter til forskellige ting. Når der er gået nogle måneder, ved i nogenlunde bedre, hvad tingene koster. Derefter kan du eller i justere jeres budget, så det passer til din eller jeres løn.

Husk at husleje kommer til at være den dyreste post i budgettet. I Spanien varierer huslejen fra by til by og fra område til område. Derfor skal man ikke nødvendigvis regne med at min husleje kommer til at være tilsvarende en anden. Det er muligt at bo billigere men også dyrere, alt afhængig af ens rådighedsbeløb.

Spar op før flytning til Spanien

Før eventyret starter er det en god idé at spare nogle penge op. Der kan være masser af uforudsete udgifter, der kan spille ind. Det kan for eksempel være lidt til møblering af lejlighed, eventuelt lidt udgifter til advokat eller ejendomsmægler. En ejendomsmægler plejer at tage en måneds husleje, for at finde et sted at bo i Spanien. Der kan også være lidt udgifter til møblering eller indretning af lejlighed. Hvis du har børn, er det selvsagt at der vil være mange flere udgifter, der skal tages højde for.

Hvad er gennemsnitslønnen for en spanier?

Gennemsnitslønnen i Spanien lå i 2019 på omkring 2000 euro før skat om måneden. Dette er de nyeste tal fra INE (Spaniens nationale institut for statistikker). Gennemsnitslønnen er siden da ikke steget det store.

Hvad koster det at gå ud og spise i Spanien?

På en normal restaurant, kan du få det der hedder en “menu del día” for omkring 10 euro i løbet af ugen. Her får du en forret, hovedret, dessert, brød og noget at drikke. I weekenden kan det godt være lidt dyrere. Skal du på en finere restaurant, kan du godt regne med at komme af med omkring 30 euro per person. Men så får du altså også noget godt for pengene.

Hvad koster det at have en lejlighed i Spanien?

Det kommer helt an på, om du ønsker at bo i bjergene, ved vandet, inde i landet, i en større by eller i en mindre by. Huslejen for en studio eller 1-værelses starter fra omkring 350 euro og koster op til 1000 euro, hvis det for eksempel er i Madrid, du skal leje en lejlighed.

Hvor er det billigst at bo i Spanien?

Generelt er det billigere at bo i de zoner, hvor der ikke er så meget turisme. Der er for eksempel stor forskel på at bo i Torrevieja og en by som Zaragoza, da der ikke er så meget turisme. Det er værd at besøge området man ønsker at bo i først, for at få en fornemmelse af priserne.

Hvad er mindstelønnen i Spanien?

Mindstelønnen ligger i 2022 på 1000 euro om måneden i 14 udbetalinger. Grunden til de 14 udbetalinger, er at mange får en ekstra månedsløn udbetalt i august og i december måned som en slags ekstra opsparing”. Dog bliver det mere og mere normalt at få sin løn udbetalt i 12 portioner.

Hvad koster det at leve i Spanien?

Det er svært at gøre op, hvad det koster at leve i Spanien. Du kan leve fra ca. 700 euro og opefter afhængig af dine behov. Hvis en normal løn ligger på 1000-1500 euro om måneden, så er det ca. de du minimum skal budgettere med, for at kunne få det til at løbe rundt.

Hvor dyrt er det at leve i Spanien?

Det er ikke dyrt at leve i Spanien. Du kan leve noget billigere end for eksempel i Danmark. Hvis du får din danske løn med til Spanien, vil du helt sikkert leve bedre end størstedelen af den spanske befolkning.

Leveomkostningerne i Spanien

Du kan læse om leveomkostninger i Spanien i dette blogindlæg. Her vil du kunne finde et budget for et normalt par i Spanien, hvor meget man skal budgettere for at leve et godt liv.

FAQs

Hvad koster det at leve i Spanien? - Leveomkostninger i Spanien 2023? ›

Det er svært at gøre op, hvad det koster at leve i Spanien. Du kan leve fra ca. 700 euro og opefter afhængig af dine behov. Hvis en normal løn ligger på 1000-1500 euro om måneden, så er det ca. de du minimum skal budgettere med, for at kunne få det til at løbe rundt.

Hvad koster det at eje en bolig i Spanien? ›

Afgifter for at købe en bolig ligger på mellem 8 og 10% af boligens købspris. Dette er en afgift til staten. Af de første 400.000 euro betales 8%, de næste 300.000 euro betales 9% og 10% af prisen der overstiger 700.000€. Det ser lidt anderledes ud hvis boligen sælges direkte fra bygherren, altså som en projektsalg.

Er det billigere at bo i Spanien end i Danmark? ›

Hvis du spørger dig selv hvad det koster at leve i Spanien, så er det i hvert fald ikke maden, du skal være bekymret for. Generelt er priserne 20-30% billigere og 100% friskere end i Danmark.

Hvor er det billigst at bo i Spanien? ›

Den billigste kvadratmeterpris i Spanien er i byen Elda i Alicante. Her koster det 510,9 euro. Madrid og Barcelona er begge i den dyre ende. I hovedstaden koster en kvadratmeter 2.677 euro, mens prisniveauet er på 2.836 euro i den catalanske hovedstad.

Hvor meget koster mad i Spanien? ›

Priser på restauranter i Spanien.
Måltid, billig Restaurant89 DKK (60-127)
Importerede øl (0,33 liter flaske)22 DKK (15-30)
Koks/Pepsi (0,33 liter flaske)14 DKK (9.70-19)
Vand (0,33 liter flaske)9.40 DKK (6.60-15)
Cappuccino (regelmæssig)13 DKK (8.20-22)
5 more rows

Er det en god investering at købe hus i Spanien? ›

Med en forskel i boligpriserne på omkring 27 % får du meget mere bolig for pengene i Spanien end i Danmark og Frankrig. Investerer du i spanske mursten, er der således gode afkast i sigte, og på Solkysten får du samtidig 320 solskinsdage om året, som kun giver din investering endnu mere værdi.

Hvor er det billigst at købe hus i Spanien? ›

Da huspriserne i Barcelona er ret høje kan du se efter andre kystbyer som Almeria, nogle områder i Alicante og Murcia, Castilla eller Aragon. Billigere huse kan findes i indlandet såsom Toledo, Albacete eller Cáceres.

Hvad er en god løn i Spanien? ›

Ansættelsesvilkår i Spanien

Som udenlandsk medarbejder kan du forvente en gennemsnitlig løn på €1400, hvilket er en god løn for at nyde solen og have et levebrød.

Hvor længe må jeg bo i Spanien? ›

Opholdstilladelse. EU-borgere, der opholder sig længere end tre måneder i Spanien, skal registrere sig hos de spanske myndigheder. EU har besluttet, at retten til fri bevægelighed bør forenkles for EU-borgere i et andet EU-land, og derfor vil EU-borgere ikke længere få udstedt et opholdsbevis.

Hvor meget betaler man i skat i Spanien? ›

Skatteniveau i EU's medlemslande
Samlede skatter i procent af BNP*
Spanien31,234,8
Frankrig43,445,5
Kroatien35,238,8
Italien41,142,3
27 more rows

Hvor er det billigst at købe lejlighed i Spanien? ›

Costa Blanca kystlinje

På kysten findes billige lejligheder i Torrevieja, en "russisk by" med smuk arkitektur og billige ejendomspriser. Omkostningerne ved spansk bolig er direkte afhængige af dets beliggenhed, og prisdisponeringen kan være betydelig. Vi finder dig en billig fremragende lejlighed i Spanien.

Hvad er prisen på strøm i Spanien? ›

Spanien, september 2022: Husstande: Prisen er 0.374 USD pr. KWh.

Hvad koster et flyttelæs til Spanien? ›

prisen ofte på mellem kr. 5.000,- til kr. 20.000,-. Det er også muligt at få fragtet biler, motorcykler og både med mere.

Er sko billigere i Spanien? ›

Fordele ved at købe sko i Spanien

Derudover er det ofte billigere at købe sko i Spanien, da produktionsomkostningerne og lønningerne til producenterne er lavere, end de eksempelvis er i Danmark. Det betyder dog ikke, at du kommer hjem med sko af en dårligere kvalitet, tværtimod.

Hvad er huslejen i Spanien? ›

Prisen på lejeboliger i Spanien faldt 1,3 pct. i 3. kvartal af 2018, hvilket betyder at den nuværende gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter ligger på 10,60 euro pr.

Hvad tjener en spanier i timen? ›

Mindstelønninger
Mindstelønninger i PPS (pr. måned)Mindstelønninger i Euro (pr. måned)
Irland1.189,781.706,90
Grækenland802,78758,33
Spanien814,681.108,33
Frankrig1.354,371.539,42
18 more rows

Hvor meget koster en lejlighed i Spanien? ›

Billigere områder
Estremadura111.510 €
Castilla La Mancha145.222 €
Baskerlandet196.948 €
Navarre214.575 €
Murcia224.750 €
3 more rows

Hvad koster det at sælge en lejlighed i Spanien? ›

Normalt skal man forvente mellem 1% – 3 % af salgsprisen men som nævnt afhænger omkostningens størrelse af hvilke problematikker der opstår i salgsproceduren. I Spanien afregnes ligeledes skat af eventuel fortjeneste ved salg af ejendom.

Hvor skal man købe lejlighed i Spanien? ›

På solkysten har man i gennemsnit over 320 solskinsdage om året, så det er slet ikke så underligt, at man kan drømme om køb af bolig i Spanien. På Costa Del Sol handles der mange boliger dagligt, og nye projekter lanceres med få dages mellemrum.

Hvad koster en billig lejlighed i Spanien? ›

Du kan læse mere herom lige her.
 • BAHÍA. Fra €309.000 - La Cala de Mijas.
 • Higueron south. Fra €475.000 - Fuengirola.
 • med hills. Fra €165.000 - Fuengirola.

Hvor mange danskere køber bolig i Spanien? ›

I dag har omkring 30.000 danskere købt et hus eller lejlighed i Spanien – det er mere end fire gange så mange som for 15 år siden.

Hvad koster det at låne til bolig i Spanien? ›

Omkostningerne ved lån med pant i boligen

3 – 4 % af lånebeløbet: Stiftelsesprovision til finansieringsinstitut/bank 0,5 %-1,5% Stempelafgift på pantebrev 1 – 2%

Hvor mange timer arbejder man i Spanien? ›

Spanien er et af de lande, hvor de ansatte arbejder flest timer. Den gennemsnitlige arbejdsuge i Spanien er 38,4 timer om ugen. Det nuværende gennemsnit i EU er 36,8 timer.

Hvad er billigt at købe i Spanien? ›

Det er ingen hemmelighed, at det meste er billigere i Spanien, hvis man sammenligner med Danmark. Det er billigere at spise ude, købe bil og tegne forsikring.

Hvad tjener man som sygeplejerske i Spanien? ›

Desuden er alle ulempetillæg beskåret med 30 pct., så sygeplejerskerne har mærket nedskæringerne mere end andre offentligt ansatte. Og med en startløn på 10.500 kr. om måneden er lønnen bedre i mange andre EU-lande.

Kan man bo i Spanien som pensionist? ›

Hvis du flytter fra Danmark til Spanien, vil de typiske danske pensioner så som ratepensioner, livrenter, folkepension og ATP blive beskattet i Danmark. I princippet kan Spanien som bopælsland også beskatte de danske pensioner, men skal så give nedslag i den spanske skat for betalt dansk skat på pensionen.

Kan jeg bosætte mig i Spanien? ›

Spanien er en del af EU, og Schengen samarbejdet, hvilket betyder at du, som dansker frit kan flytte til Spanien.

Hvor er det bedst at bo i Spanien? ›

ByLeveom-kostninger/ måned
1Gran Canaria1.341 €
2Fuerteventura1.468 €
3Tenerife1.702 €
4Mallorca1.933 €
4 more rows
Jan 12, 2023

Hvad er momsen på mad i Spanien? ›

Moms satser, formater, beløbsgrænser
Momssats
21%(Standard)(Import)
4/10%(Reduceret)(Eksport)
Mar 29, 2023

Hvor bor danskere i Spanien? ›

Langt størstedelen af danskerne på solkysten bor der 'kun' i vinterhalvåret – og tager altså til Danmark i sommermånederne. Danskerne, der bor på Costa del Sol i vinterhalvåret, findes der ingen nøjagtige tal for – men ifølge Anette Skou, kommunekontoret i Mijas, ligger det på cirka 30.000 (plus/minus).

Hvilket land har den laveste skat? ›

Nauru – Ingen skat.

Hvordan er boligmarkedet i Spanien? ›

Huspriserne steg mere end 7 % i foråret 2022

Gennemsnitsprisen lå på 1.894 euro pr. m2, 7,4 % over andet kvartal 2021. Gensalgsejendomme steg mest. Den gennemsnitlige boligpris i Spanien steg med 7,4 % i slutningen af ​​andet kvartal af 2022 sammenlignet med dataene fra et år tidligere og nåede 1.894 euro pr.

Hvad koster en lejlighed i Malaga? ›

 • INVESTERINGS LEJLIGHEDER MALAGA. Nye Luksus lejligheder fra: €195000. Dette er alletiders mulighed til at købe en feriebolig i Malaga med noget helt unik. ...
 • VILLA – PRIS REDUCERET MED €130000. Før pris: €990000 NU: €790000. ...
 • GOLF PENTHOUSE TÆT VED PUERTO BANUS. Med super tagterrasse €259000.
May 29, 2017

Er tøj dyrt i Spanien? ›

Shopping er billigst i Bulgarien og Spanien – dyrest i Frankrig. Står den på shopping efter tøj og sko på rejsen, så fås det også billigst i Bulgarien, hvor priserne er 44 pct. under de danske. Herefter følger Spanien, med priser som er 34 pct.

Hvor for Spanien sin energi fra? ›

I alt kom 50,7 procent af strømmen fra grønne energikilder, hvilket konkret vil sige 48,5 procent fra vind, vand og sol, samt to små poster på 0,3 procent 'vedvarende affald' og 1,9 procent af 'andre vedvarende kilder'. Disse omfatter blandt andet geotermisk energi, soldreven vandkraft, biogas og biomasse.

Hvad er normal prisen for el? ›

Normalt plejer kWh-prisen inklusiv alle afgifter og moms at ligge mellem 2 og 2,50 kr. pr. kWh.

Hvor er el prisen billigst? ›

Danmarks billigste el – flere år i træk

Ifølge Energitilsynets årlige prissammenligningsrapport fra 2019 er nettopower som sagt blevet kåret til (endnu engang) at være blandt de absolut billigste elselskaber i landet.

Hvor meget koster det at flytte? ›

Faktisk koster en typisk flytning ifølge en analyse af det danske flyttemarked, som Dentsu Aegis Network står bag, gennemsnitligt et sted mellem 50.000 og 100.000 kroner med alle forbedringer og omkostninger til indretning af den nye bolig regnet med.

Hvor skal man bo i Sydspanien? ›

Har du allerede en idé om, hvor du vil bo på Costa del Sol?
 • Málaga – Solkystens hovedstad.
 • Torremolinos – liv og glade dage.
 • Benalmádena – forlystelser for hele familien.
 • Fuengirola – de voksnes paradis.
 • Marbella – Solkystens luksusby.
 • Estepona – en afslappende ferie for alle.
 • Nerja – Sydspansk idyl og udsøgte strande.

Kan man købe en bil i Spanien? ›

Biler er billigere her end i Danmark. For at kunne købe bil i Spanien skal du have et NIE nummer. Ved køb at brugt bil skal man være opmærksom på at alle hæftelser og afgitfter følger bilen og ikke ejeren. Derfor kan det være godt at have en gestor eller anden lovkyndig person på sidelinjen ved bilkøb.

Hvor meget skal man tippe i Spanien? ›

Spanien. Der findes ingen specielle regler for, hvor mange man skal give, men er man tilfreds kan man lægge mellem 5 og 10 procent.

Hvad koster et karton cigaretter i Spanien? ›

Smøgerne i Spanien er billigere end i 13 af EU's 27 lande med en gennemsnitlig pris på 4,53 euro pr. pakke, inklusive punktafgifter og moms. Tobak i sig selv er slet ikke dyrt, men det, der gør det dyrere, er de afgifter, der pålægges tobakken, og som de fleste stater gradvist hæver i forhold til det lovpligtig.

Kan man bare hæve huslejen? ›

Lejeforhøjelsen kan ske med 3 måneders varsel. Udlejer skal give lejer skriftlig besked om lejeforhøjelsen. Meddelelsen skal indeholde en klar oplysning om, hvor meget huslejen vil stige med, en begrundelse for huslejestigningen og oplysning om, at lejeren har en indsigelsesfrist på 6 uger.

Hvor mange penge bruger man i Spanien? ›

Valutaen i Spanien er euro (EUR).

Hvad må huslejen koste? ›

I de uregulerede kommuner kan udlejer som udgangspunkt frit fastsætte lejen, dog med undtagelse. Huslejen må ikke overstige 10 procent af ejendommens værdi. I tilfælde af urimelig høj husleje kan lejer indgive klage til Huslejenævnet eller Boligretten med anmodning om huslejenedsættelse eller tilbagebetaling.

Hvor meget får man i løn som skraldemand? ›

En skraldemand tjener i gennemsnit 30.000 kr. om måneden inkl. pension, feriepenge og personalegoder. Lønnen afhænger blandt andet af, om du arbejder privat eller kommunalt, og om du er renovationschauffør (kører bilen) eller er renovationsarbejder (sidder ved siden af føreren).

Er det dyrt at leve i Malaga? ›

Prisniveau: Rent prismæssigt ligger Malaga ligger en del lavere end Danmark, og det er desuden billigere her end i andre spanske byer som Barcelona og Madrid.

Hvad skal man betale for at eje et hus? ›

De løbende udgifter omfatter: Finansiering: Renter og afdrag på lån i realkreditselskab og bank. Ejerudgift: Faste udgifter i form af grundskyld (grundskat) ejendomsværdiskat, grundejerforening, forsikring og renovation. Forbrugsafgifter: Udgifter til vand, varme og el.

Er det billigst at eje eller leje? ›

Lejeboliger er ofte økonomisk besparende, hvis du har planer om at være bosiddende i boligen i mindre end 5-7 år. Tidshorisonten er nemlig en afgørende faktor, for hvad der bedst kan betale sig.

Hvor meget betaler man i ejendomsskat i Spanien? ›

Ejendomsskat i Spanien

I Spanien betaler man som ejendomsejer noget, der hedder Impuesto Sobre Bienes Inmuebles – også kaldet for IBI. IBI er en afgift, hvor der betales 150 – 400 euro om året. Det er en lokal afgift, som skal betales, uanset om du er bosiddende i Spanien eller i Danmark.

Hvad koster det om måneden at have et hus? ›

Undersøgelsen viser, at det i gennemsnit koster 11.240 kr. om måneden at bo i hus i Danmark. Det dyreste sted at bo er i Frederiksberg Kommune, hvor husejere har månedlige udgifter på mere end 30.000 kr. Den billigste kommune er derimod Lolland med udgifter på rundt regnet 5.000 kr.

Kan man eje et hus uden at bo i det? ›

Kort sagt er bopælspligt din pligt som ejer til at sørge for, at boligen er beboet minimum 180 dage om året. Pligten er en del af boligreguleringsloven, hvis grundlæggende formål er at undgå, at boliger står tomme i lang tid af gangen.

Hvor meget skal man have i rådighedsbeløb? ›

Rådighedsbeløbet for dig med en sund økonomi skal ud fra Finanstilsynets vejledning som tommelfingerregel være: 5.000-6000 kroner om måneden for singler. 8.500-10.000 kroner om måneden for samlevende. + 2.500 kroner per barn for børnefamilier.

Er det bedst at eje eller leje? ›

En hovedregel er, at har du penge til udbetalingen på en ny lejlighed og regner du med at blive boende i mindst tre til fem år, så er det bedst at eje. Har du mulighed for at få fat i en billig lejelejlighed, kan en tilsvarende ejerlejlighed dog næppe konkurrere prismæssigt.

Hvor meget kan jeg sidde for i husleje? ›

En tommelfingerregel for, hvor meget du kan købe bolig for, er at tage din årlige husstandsindkomst før skat, og gange den med 4 (gældsfaktoren). Har du f. eks. en husstandsindkomst på 600.000 kr., kan du købe bolig for 2.400.000 kr.

Hvad koster det at sidde i et hus til 3 millioner? ›

Hvad koster det at købe hus til 3 millioner? Det koster ca. 14.480 kr. md.

Hvor meget koster det at leve i Spanien? ›

Det er svært at gøre op, hvad det koster at leve i Spanien. Du kan leve fra ca. 700 euro og opefter afhængig af dine behov. Hvis en normal løn ligger på 1000-1500 euro om måneden, så er det ca. de du minimum skal budgettere med, for at kunne få det til at løbe rundt.

Hvor meget koster ejendomsskat om måneden? ›

Ifølge satsen for ejendomsværdiskat betaler du 0,92 % i ejendomsværdiskat, hvis din ejendomsværdi er under 3.040.000 kr. Er din ejendom vurderet til 3 millioner kroner, betyder det, at du betaler 27.600 kr. årligt, hvilket svarer til 2.300 kr. om måneden.

Hvor er det bedst at købe lejlighed i Spanien? ›

De mest populære byer, at købe hus eller lejlighed i Sydspanien er Malaga, Fuengirola, Torremolinos, Marbella, Benalmádena og Mijas, men det er også der at priserne er højst. Det er dog stadig billigere end tilsvarende populære byer i Danmark.

Hvad er renten i Spanien? ›

Spanien - Rentesats
SpanienSidsteUnit
Rentesats3.75Procent

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated: 06/11/2023

Views: 5446

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.